fredag 8 september 2017

Gravidstatus på BF dagen

Idag är mitt beräknade datum!! Tidsperspektivet är lite skevt, samtidigt som det är svårt att greppa att det redan gått 40 veckor av denna graviditet känns det som att jag varit gravid ungefär i tre år. Hur är statusen idag då? 

Kroppen: Still going strong. Jag mår fortfarande bra och känner mej relativt pigg i kroppen. Träningen går fint ännu och kör på ca 3-4ggr i veckan. Och när jag säger "kör på" så låter det ju rätt aktivt och hurtigt. Så är kanske inte fallet. Vi snackar yoga med fokus på gravid-vänliga positioner och övningar och lätt styrketräning med gummiband och 2kg hantlar. Tuffaste utmaningen på passen är att gå till och från gymmet. Och att ta på sej strumporna. 

Sömnen: USCH!! Dagarna svischar förbi men nätterna är evighetslånga. Vissa nätter får jag 5-6 timmars sömn men vaknar upp ungefär en gång i timmen. Andra nätter blir det lite fler timmar och längre sömnpass. Men alltså fy vad less jag börjar bli på att inte ligga bekvämt längre. Inatt gav jag upp och gick och lade mej på soffan istället (mjukar och lättare att ligga halvt på sidan och halvt på rygg när det finns ryggstöd och soffan sluttar lite). Får se om det är där jag spenderar resten av nätterna eller inte. Jag kunde som tur sova längre omgångar där, men nacken tar stryk istället när jag inte rör på mej. Men stel nacke är kanske att föredra än lite sömn... 

Dagarna: Som sagt, dagarna flyger förbi utan att jag gör så mycket. Vissa pratar ju om att dagarna på slutet känns som evigheter, men har inte riktigt kommit till det stadiet ännu. Nu har jag varit ledig i fem veckor. Första gången i mitt liv jag varit så länge ledig och "bara" varit hemma. Galet!! När folk frågat vad jag gjort så undrar jag det själv. Visst, en del förberedelser och "boa'nde" var det ju i början, men nu orkar jag inte riktigt "fixa" med sånt längre (även fast det är lite smågrejer kvar). Istället blir det gym, läsa böcker, passa på att vara social, göra fotoböcker för dom senaste fem åren och en hel del tid vid datorn. Och senaste dagarna har det blivit lite mera tid framför TVn också, när nätterna blir kortare kommer det dippar av trötthet på eftermiddagarna... 

Gravid-glowet: Jag tror detta är ett påhitt bara för att muntra upp gravida. Håret känns inte så värst fylligt, men massvis med babyfjun runt ansiktet. Och tycker jag fått massvis med små utslag eller finnar i ansiktet. Kan vara för att jag alltid ligger med halva ansiktet nerborrat i en svettig kudde, huden lär väl inte må så bra av det. Och i tid och otid kommer svettattacker smygande. Mysigt värre. Så nej, känner mej inte särskilt "glowing" just nu. 

Hur mår lillan: Hon verkar fortfarande trivas bra där inne. Det känns som att jag har en kettlebell fastsurrad på magen som bara glider mer och mer nedåt för varje dag. Snart kan magen väl inte sjunka mera?? Och det är fortfarande höger sida som är favoriten, det kommer rejäla karatekickar (eller slag?) med jämna mellanrum. Jag tror hon också styrketränar där inne. 

Övrigt: Dagen till ära tog jag mej en massage. Fantastiskt skönt!! 

Känns det som att förlossningen är på gång snart då? Inte den blekaste aning. Det kan dröja nästan två veckor ännu och fortfarande vara helt normalt. Vi får se. Jag går ju och försöker känna av kroppen om något är på gång, men svårt att veta. Visst, ibland är det en molande värk i nedre ryggen. Men kan också vara eftersom jag suttit ett par timmar på köksstolen vid datorn. Jag har rejält med sammandragningar, men det har jag ändå haft ganska många månader. Och eftersom det var en barnmorska som fick berätta att det jag kände faktiskt var sammandragningar så har jag en känsla av att jag inte kommer veta skillnaden mellan sammandragning och förvärkar... Vi får väl vänta och se helt enkelt när hon behagar att dyka upp! Men två veckor låter lite väl länge om jag ska vara ärlig. Kanske dags att köpa mer ananas och börja dricka kokosvatten.   

Börjar bli lite framtung nu asså... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar